top of page

Roy Nieuwenhuis

Geboren en getogen Achterhoeker. Opgegroeid op een 400 zeugen bedrijf. Na de HAS 3 jaar bedrijfsleider geweest op een zeugenbedrijf met 600 zeugen in de Achterhoek. Vervolgens 3 jaar bedrijfsleider op een zeugenbedrijf in Brabant met in totaal 800 zeugen en 2000 vleesvarkens. Na deze praktische periode het voer in gegaan als zeugenspecialist bij For Farmers. Dit werk bestond voor een 60/70% uit het beheer van eigen klanten. Naast deze basis bestond het werk uit de analyse van zeugenbedrijven die niet voldoende resultaten uit hun zeugenbedrijf konden halen. Op die manier krijg je met alle facetten die van invloed zijn op het zeugenbedrijf te maken. Elk bedrijf is anders dus elk bedrijf was opnieuw erg leerzaam. Daarnaast was ook het meedenken in de nieuwe voeders voor de markt een vast onderdeel. In de praktijk zie je in de stal het beste wat gevraagd wordt voor de komende jaren.

 

Na 12 jaar in het voer leek me de fokkerij een mooie nieuwe uitdaging. De Deense zeug kwam in die periode enorm opzetten. NextGenetix heeft mij benaderd om de Deense genetica zo optimaal mogelijk te begeleiden in de Nederlandse varkenshouderij. Ook hier bestond het werk voor 70% uit eigen klanten. Daarnaast was het doorontwikkelen van een goede handleiding en meedenken over probleembedrijven een vast onderdeel. Bijzonder leerzaam was het om te zien hoe exact dezelfde kruising met de verschillend bedrijfs-/voeromstandigheden omging. Door telkens technische analyses te maken en op de bedrijven te interpreteren leer je en zie je steeds sneller waar de verbeter-/oplossingsrichtingen zitten

 

Na 4 jaar kon ik toch merken dat ik het voer miste. Het zien in de stal en dat vertalen naar het voer/management is en blijft een prachtig proces. De methodiek van oude bekende Fons Hulsman sprak mij aan. Het varken /bedrijf centraal stellen en samen met de klant proberen het maximale eruit te halen.

Onafhankelijk advies zien we steeds meer opduiken in de agrarische sector. De ondernemer van de toekomst verzameld adviseurs om zich heen waar hij vertrouwen in heeft. Op die manier kan hij zijn complexe bedrijf blijven overzien omdat hij voor elk facet op zijn bedrijf een betrouwbare sparringpartner heeft.

Foto Roy.png
bottom of page