top of page

Fons Hulsman

Opgegroeid in Salland op een bedrijf met 250 zeugen gesloten. Na de HAS 13 jaar gewerkt bij een grote landelijke voerleverancier, waarbij veel veel ervaring opgedaan als droogvoerspecialist en brijvoerspecialist.

Het contact met de klant stel ik centraal in een markt waarin ondernemers groeien in aantal varkens en ondernemerschap, daardoor is er steeds meer vraag naar specialistische kennis. In deze markt heb ik mijzelf verder kunnen ontwikkelen en het werk altijd met veel voldoening kunnen uitvoeren. Door de groei van volume van voerleveranciers kreeg ik echter het gevoel dat de kloof tussen de voerleverancier en de afnemer steeds groter werd.

Tijdens mijn werk kwam ik in aanraking met een groep varkenshouders die zelf bedrijfseigen voersamenstellingen beheerden. Deze eigen samenstelling werden altijd bij meerdere voerleveranciers neergelegd.  Vervolgens werd d.m.v. een eerlijk vergelijk op basis van kwaliteit en prijs de keus bepaald. Deze werkwijze sprak mij aan en heeft me doen besluiten om in 2014 Hulsman Nutritie en Advies BV op te richten zodat ik me optimaal kon inzetten voor de ondernemer van de toekomst. De klantgerichte aanpak door bedrijfseigen samenstellingen zal zich steeds verder door ontwikkelen omdat de ondernemer van de toekomst zich meer richt op het business to business model.

Vanaf 2018 is het bedrijf zo ingericht dat er meer modules beschikbaar zijn richting stalbegeleiding, resultaatanalyse en ondersteuning in bedrijfsmanagment, waaronder slachtanalyse, wat uiteindelijk ook geleidt heeft tot een nieuwe bedrijfsnaam FarmNutritie BV. 

Vanaf 2020 is het door oprichting van FarmCollectief BV voor varkenshouders mogelijk om hun marktpositief te versterken door producten gezamenlijk in te kopen. Meer info hierover kunt u vinden op www.FarmCollectief.nl.

Foto Fons.png
bottom of page